luni, 1 august 2011

un (alt) fel de tocanita de ciuperci



cind am copt ardeii, n-am stiut exact ce voi face cu ei. ma gindisem la o salata, dar apoi m-am razgindit. imi trebuia ceva care sa acompanieze gratarul pe piept de pui, or salata nu e chiar asa satioasa, asa ca am preferat o garnitura. cum aveam si niste ciuperci, am purces la combinat:) a rezultat ceea ce se vede mai jos. un fel delicios, care poate fi mincat si in ziua de proteine, in cea de amidonuri, cu niste cartofi copti (eventual) si in ziua de carbohidrati, cu paste, cous-cous sau chiar cu mamaliga.

asadar, am folosit:

- 4 cepe mijlocii
- 6 ardei kapia (aproape 1 kg)
- un ardei (semi)iute
- 1/2 kg de champignoane
- 2 rosii mari
- 2-3 linguri de ulei de masline, sare, piper

am copt ardeii pe gratarul electric:



am curatat, spalat si tocat marunt ceapa, apoi am pus-o la calit in uleiul de masline, cu ardeiul iute taiat in fisii subtiri si cu putina sare. am curatat si apoi am taiat in cubulete mici ardeiul copt, apoi l-am pus la calit cu ceapa si cu rosiile curatate de pielita si taiate cubulete. le-am lasat sub capac, la foc mic, fara sa adaug nicio picatura de apa




pina s-au calit ceapa ardeii si rosiile, am apalat ciupercile, le-am scurs si le-am taiat marunt, apoi le-am pus in cratita, peste legumele care se caleau



le-am lasat pe foc pina cind a scazut toata zeama (atit rosiile cit si ciupercile lasa foarte multa zeama), am condimentat cu piper si inca putina sare si gata :)

am mincat cu pieptul de pui la gratar


e delicios si voi face pentru iarna ceva asemanator in locul zacustii traditionale :)

pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu