am folosit asa:
pentru peste:
- 3 fileuri de tilapia
- zeama unei lamii
- un mar
- jumatate de cutie de compot de ananas
- zeama unei lamii
- sare, piper alb
- o lingura de ulei de masline
pentru garnitura:
- o ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- ardei iute
- un ardei kapia
- un morcov
- telina
- un dovlecel
- o lingura de ulei
- sare, coriandru
am spalat pestele, l-am tamponat, l-am condimentat si l-am pus intr-o marinada din ulei si zeama de lamiie.
l-am lasat sa stea la rece cam o ora, apoi l-am mutat intr-un vas de Jena uns cu ulei de masline si l-am acoperit cu felii de mar si cu rondele de ananas, pe care le-am mai condimentat putin cu sare si piper.
am acoperit cu folie si l-am bagat in cuptorul preincalzit. l-am lasat cam 20 de minute asa, apoi am scos folia si l-am mai tinut in cuptor inca vreo 10 minute, sa mai scada zeama lasata de peste si de fructe.
pentru garnitura de legume: am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu morcovii taiati rondele si telina maruntita.
dupa ce s-au inmuiat putin (vreo 10-15 minute) am adaugat ardeiul iute si kapia taiate fideluta.
pina am curatat dovlecelul si l-am taiat in cubulete, am lasat sa se inabuse restul de legume sub capac, la foc mic, cu jumatate de cana de apa.
cind a scazut apa am adaugat dovlecelul, am condimentat si am mai lasat sa se caleasca totul pina a scazut si zeama lasata de dovlecel (inca vreo 10-15 minute). mie imi plac legumele putin mai crocante, de aceea nu le tin mult pe foc.
e un peste delicios, iar fructele ii pun in evidenta gustul delicat, imbogatindu-l dulce-acrisor.
impreuna cu legumele, putin mai condimentate si parfumate cu coriandru:
e o mincare usoara si foarte gustoasa. mi-a placut tare mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu