din ciclul variatiuni pe aceeasi tema :)
am copt mai multe vinete si am profitat de o parte dintre ele pentru a face sa treaca mai usor o zi de carbohidrati (haha, cine ar fi zis ca voi ajunge sa ma plictisesc de paste, pizza si alte faineturi delicioase si periculoase???)
asadar, am folosit:
- 2 vinete
- 2 cepe
- vreo 4-5 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu
- 120 de grame de paste, adica 7 foi de lasagna (Barilla, desigur, pentru ca sunt singurele din magazinele noastre care nu trebuie fierte)
- smintina dulce, vegetala, cam 50 ml
- sare, piper, un praf de nucsoara si vreo 3-4 linguri de ulei de masline
in poza apare si o rosie, dar m-am razgindit si nu am mai pus-o deasupra:))
asadar, am copt si curatat vinetele, am curatat ceapa si usturoiul, le-am pus in blender citeva secunde, apoi la calit in ulei de masline, impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele. cind a scazut zeama lasata de ele, am adaugat vinetele, am mai lasat pe foc vreo doua minute, am potrivit de gust si gata
am folosit uns vas de jena mai mic, in care o foaie se aseaza destul de comod:) l-am uns cu ulei, apoi am pus prima foaie, am uns-o cu vinete, am stropit-o cu smintina
am repetat operatiunea cu inca 6 foi, iar pe ultima foaie am pus doar smintina
am acoperit cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incalzit la 180 de grade. dupa 30 de minute am scos folia si l-am mai lasat in cuptor pina s-a rumenit lasagna, vreo 25-30 de minute
in poza se vede doar jumatate de portie, aproape suficient pentru o masa. depinde de apetit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu