am folosit:
- 1 kg de sfecla, respectiv trei sfecle mari
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- zeama de lamiie (cam 3/4 din zeama unei lamii marisoare)
- sare, piper, scortisoara macinata (cam o lingurita rasa) si un pic de nucsoara
am spalat sfecla bine-bine si am pus-o la fiert cam 20-25 de minute. am curatat-o de coaja, am taiat-o in felii groase cam de 1 cm si am bagat-o in blender.
am adaugat condimentele, le-am amestecat bine citeva secunde si, gata salata :)
ardeiul iute nu e doar de decor, s-a integrat perfect in salata.
recomand adaugarea treptata a condimentelor, pentru gasirea celei mai bune combinatii. se poate pune si chimen, si coriandru, si cimbru. eu nu le pun, imi pare perfecta, nu are nevoie de nimic altceva: sarat-dulce-acrisor-usor iute, parfumat cu scortisoara si nucsoara, aromat cu usturoi. parerea mea :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu