- 11 ciuperci (champignoane, mai maricele)
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- o lingura de pesmet
- frunze de patrunjel
- sare si boia dulce
am spalat ciupercile, le-am scos coditele, le-am sters bine cu un servet de bucatarie, le-am pus intr-un vas de jena pe care l-am uns cu putin ulei de masline
si l-am bagat in cuptorul preincalzit
intre timp, am tocat coditele impreuna cu doua ciupercute si le-am amestecat cu usturoiul ras, pesmetul, frunzele tocate marunt, sarea, boiaua si uleiul ramas
am scos vasul din cuptor, am scurs zeama din palariile ciupercutelor si le-am umplut cu amestecul de mai sus
am reintrodus vasul si l-am mai lasat vreo 20 de minute la foc potrivit. intre timp, am mai scos o data vasul pentru a scurge zeama lasata de ciuperci, ca sa ramina pulpa lor putin mai ferma, sa nu se inmoaie.
daca vrem, putem sa adaugam in compozitie vreo doua linguri de crema de brinza si/sau doua-trei linguri de parmezan. e mai gustos, dar in acest caz, mincam ciupercile la o masa sau intr-o zi de proteine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu