asadar, am pus:
- o vinata
- 2 cepe
- un ardei gras
- un ardei iute
- 2 oua
- 3 linguri de ulei de masline, sare si putin piper
am curatat ceapa si am tocat-o, apoi am pus-o la calit in doua linguri de ulei. am adaugat ardeiul taiat cubulete, am sarat si le-am lasat sub capac pina cind a iesit toata apa din ele si au devenit sticloase
am copt vinata, am curatat-o, am tocat-o. cind s-au racit ceapa si ardeii, am pus vinata peste ei si le-am amestecat
am incorporat in aceasta compozitie galbenusele si albusele batute in spuma ferma
am turnat totul intr-un vas uns cu restul de ulei si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade
am lasat compozitia vreo 30 de minute la cuptor, pina cind s-a rumenit.
am mincat cu rosii, ardei iute si piine neagra. a fost putin cam mult pentru mine, m-am saturat cu jumatate din portie.
note to myself: data viitoare sa pun ardei rosu sau gogosar, pentru ca toate ingredientele au fost de culori apropiate, galbene si verzi, iar aspectul mincarii a fost cam monoton din punct de vedere cromatic :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu