vineri, 30 iulie 2010

Vinete la cuptor

azi am copt vinete pentru salata si mi-a venit ideea sa improvizez un prinz cu una dintre vinete, daca tot o aveam deja coapta si curatata. asa ca am pregatit ceva la granita dintre omleta si sufleu. dar indiferent de nume, a iesit una dintre cele mai gustoase mincari pe care le-am pregatit de cind am inceput dieta.

asadar, am pus:

- o vinata
- 2 cepe
- un ardei gras
- un ardei iute
- 2 oua
- 3 linguri de ulei de masline, sare si putin piper




am curatat ceapa si am tocat-o, apoi am pus-o la calit in doua linguri de ulei. am adaugat ardeiul taiat cubulete, am sarat si le-am lasat sub capac pina cind a iesit toata apa din ele si au devenit sticloase


am copt vinata, am curatat-o, am tocat-o. cind s-au racit ceapa si ardeii, am pus vinata peste ei si le-am amestecat





am incorporat in aceasta compozitie galbenusele si albusele batute in spuma ferma








am turnat totul intr-un vas uns cu restul de ulei si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade







am lasat compozitia vreo 30 de minute la cuptor, pina cind s-a rumenit.
am mincat cu rosii, ardei iute si piine neagra. a fost putin cam mult pentru mine, m-am saturat cu jumatate din portie.



note to myself: data viitoare sa pun ardei rosu sau gogosar, pentru ca toate ingredientele au fost de culori apropiate, galbene si verzi, iar aspectul mincarii a fost cam monoton din punct de vedere cromatic :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu