joi, 29 iulie 2010

Gratin din dovlecel cu rosii si cu mozarella

mie tare mult imi plac dovleceii si nu mai stiu cum sa ii gatesc ca sa le pun virtutile in valoare. am facut si ratatouille, si tian si chiftelute. dar toate acestea le-am mincat in zilele de amidonuri. asa ca acum m-am hotarit sa il combin cu proteine. am ales sa gratinez dovleceii si am facut o alegere excelenta.
asadar, am folosit:

- doi dovlecei
- 3 rosii
- mozarella (150 de grame)
- parmezan (vreo 30-40 de grame)
- 2 linguri de ulei de masline, sare, praf de nucsoara






am curatat dovleceii, am decojit rosiile si le-am taiat in rondele, am feliat mozarella. am sarat dovleceii si i-am pus pe un strecurator, ca sa scapam de zeama in exces pe care o lasa






am uns un vas de jena cu uleiul de masline si le-am asezat in doua straturi alternative: dovlecei, rosii, mozarella. am presarat putin nucsoara intre straturi




am acoperit totul cu parmezan







am lasat in cuptor vreo 40 de minute










e o mincare delicioasa si usor de pregatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu