duminică, 16 mai 2010

Pangasius cu ciuperci

este o mincare usoara pe care am improvizat-o din ce am avut in frigider si care mi-a placut. probabil o voi reface, cu mici modificari.

am folosit:
- 2 fileuri de pangasius
- 2 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii potrivite
- 5 sau 6 champignoane mari
- 1 ardei iute
- zeama de lamiie
- condimente: sare, piper alb
- ulei de masline pentru uns vasul




am taiat ceapa rondele si am pus-o la cuptor, intr-un vas cu ulei de masline, pina cind am spalat si taiat ciupercile, pe care le-am asezat in vas, peste ceapa, le-am sarat si le-am lasat in continuare in cuptor




am spalat si am taiat rosiile feliute mai groase, fara sa le cojesc de pielita, dupa care le-am aranjat in vas, peste ciuperci, impreuna cu ardeiul iute, taiat subtire. am sarat din nou, putin






in timp ce legumele erau in cuptor, am pregatit pestele. l-am spalat, l-am taiat in bucatele de 2-3 centimetri, l-am tamponat bine, sa se usuce putin, am pus pe el sare si piper alb, l-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamiie, am pus usturoiul ras pe razatoarea mica, de lamiie. l-am lasat sa stea in aceasta saramura vreo 20 de minute, apoi l-am aranjat in vas, peste rosii



am acoperit cu folie de aluminiu si l-am mai tinut in cuptor vreo 20 de minute, apoi am scos folia si l-am mai lasat, la foc potrivit, inca vreo 30 de minute







e delicios, am servit pestele impreuna cu legumele si nu mi-am mai facut salata.
data viitoare nu voi mai pune deloc folia, pentru ca lasa prea multa zeama, dar voi avea grija sa intorc pestele de vreo doua ori, ca sa nu se usuce

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu