sâmbătă, 15 mai 2010

Vinete cu dovlecel (Tian de legume)

aceasta este o mincare provensala, tian aux légumes du soleil, pe care am modificat-o si am adaptat-o gustului meu.
imi place: e usoara, gustoasa, cantitatile pot fi schimbate dupa gustul fiecaruia, pot fi folosite si alte legume.

am folosit:

- 2 legaturi de ceapa verde
- 5-6 catei de usturoi
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 4-5 rosii
- 1 ardei (nu foarte) iute
- condimente: sare, piper, nucsoara, cimbru
- ulei de masline








am taiat ceapa rondele si usturoiul lamele, apoi le-am pus intr-un vas termorezistent, le-am sarat putin si am bagat vasul in cuptorul incalzit in prealabil







am crestat putin rosiile, apoi le-am cufundat in apa fiarta si imediat dupa aceea in apa foarte rece, ca sa le pot decoji usor. le-am taiat rondele, iar ardeiul iute, in fisii subtiri.






am spalat vinetele si dovleceii, i-am sters, am indepartat cozile si i-am taiat in rondele cam de 5 mm. intr-un teflon i-am prajit fara ulei, cit sa prinda culoare.
ca si cum as fi facut gratar.






am lasat vasul cu ceapa si usturoi in cuptor doar atit cit sa se inmoaie putin, apoi l-am scos si am asezat in straturi vinetele, dovleceii, rosiile si ardeiul. am condimentat fiecare strat separat, am acoperit cu folie si l-am lasat in cuptor vreo 25-30 de minute, apoi am scos folia si l-am mai dat la cuptor inca vreo 30-40 de minute.






e buna, in egala masura, calda si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu