sâmbătă, 29 mai 2010

Vinete umplute

mie tare imi plac vinetele, indiferent de felul in care sunt pregatite, incepind cu clasica salata si trecind prin retete mai mult sau mai putin sofisticate, mai mult sau mai putin sanatoase: musaca, tian, ratatouille, vinete parmigiana, pane etc.
de data aceasta am ales sa gatesc, pentru ziua de fibre, vinete umpulte.

am folosit:
- o vinata mare
- 2 cepe verzi
- 3 catei usturoi
- 2 ardei iuti
- o jumatate de ardei gras rosu
- 3 linguri de ulei de masline
- sare, piper, nucsoara




am spalat vinata, i-am indepartat codita, apoi am taiat-o in doua si am prajit fiecare jumatate, pe ambele parti, in doua linguri de ulei de masline.



am scos-o din tigaie si am pus-o pe un servet, ca sa mai absoarba din uleiul cu care se imbiba (din pacate). cind s-a racit putin, i-am scobit miezul, lasind o margine cam de 1 cm, pe care am sarat-o putin.
in tigaia in care am prajit vinetele am pus lingura de ulei care mi-a ramas si am lasat sa se inabuse la foc domol ceapa taiata rondele, usturoiul ras, ardeiul iute maruntit si miezul de vinete tocat, pe care le-am condimentat si potrivit de gust cind erau inca pe foc



cu acest amestec am umplut vinata







am ornat-o cu rondele de rosii, o jumatate de ardei gras si bucati de ardei iute si am lasat in cuptor, la foc potrivit, vreo 25-30 de minute, ca sa capete toate o culoare frumoasa, aurie





am mincat fiecare jumatate la o masa, cu salata si cu o felie de piine integrala la prinz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu