de data aceasta am ales sa gatesc, pentru ziua de fibre, vinete umpulte.
am folosit:
- o vinata mare
- 2 cepe verzi
- 3 catei usturoi
- 2 ardei iuti
- o jumatate de ardei gras rosu
- 3 linguri de ulei de masline
- sare, piper, nucsoara
am spalat vinata, i-am indepartat codita, apoi am taiat-o in doua si am prajit fiecare jumatate, pe ambele parti, in doua linguri de ulei de masline.
am scos-o din tigaie si am pus-o pe un servet, ca sa mai absoarba din uleiul cu care se imbiba (din pacate). cind s-a racit putin, i-am scobit miezul, lasind o margine cam de 1 cm, pe care am sarat-o putin.
in tigaia in care am prajit vinetele am pus lingura de ulei care mi-a ramas si am lasat sa se inabuse la foc domol ceapa taiata rondele, usturoiul ras, ardeiul iute maruntit si miezul de vinete tocat, pe care le-am condimentat si potrivit de gust cind erau inca pe foc
cu acest amestec am umplut vinata
am ornat-o cu rondele de rosii, o jumatate de ardei gras si bucati de ardei iute si am lasat in cuptor, la foc potrivit, vreo 25-30 de minute, ca sa capete toate o culoare frumoasa, aurie
am mincat fiecare jumatate la o masa, cu salata si cu o felie de piine integrala la prinz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu