folosesc numai paste integrale si le prefer pe cele de la Barilla. sosul il fac cu ce am prin casa. de data asta am pus:
- 3 cepe verzi
- 4 catei de usturoi
- 5 champignoane destul de mari
- un ardei rosu gras
- 1 ardei iute destul de mare, aproape ca un kapia
- 2 rosii
- o lingura sau doua de ulei de masline
- sare, piper, oregano
am fiert pastele (120 de grame) in apa cu sare si le-am pus la scurs, dar fara sa le spal. un prieten italian imi spunea odata ca e o crima sa speli pastele fierte, asa ca eu nu comit crime:)
pina au fiert ele, am pregatit sosul.
am taiat ceapa, usturoiul,ardeii, ciupercile si rosia decojita si le-am calit in putin ulei de masline. nu a fost nevoie sa pun apa, pentru ca ele lasa suficienta zeama. le-am adaugat pe masura ce le-am curatat si taiat, in aceasta ordine si le-am lasat sub capac vreo 20 de minute, sa se inmoaie si sa li se imbine aromele. apoi am adaugat cam o jumatate de cana de bulion de casa si am lasat sa mai fiarba impreuna vreo 5 minute.
am condimentat, am potrivit de gust, am turnat pastele peste sos si le-am mai lasat, pe foc, inca vreo 5-6 minute.
e un fel de mincare foarte simplu si usor de facut, dar, pe cit de simplu, pe atit de gustos.
desi in carte sunt permise 120 de grame de paste, ceea ce a rezultat mi-a ajuns pentru doua portii. asa ca ori impartim aceasta mincare cu cineva, ori punem intr-o cutiuta la congelator ceea ce ramine si o folosim in alta zi de carbohidrati in care nu avem timp, inspiratie sau ce altceva sa mincam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu