miercuri, 19 mai 2010

Paste cu sos de legume

folosesc numai paste integrale si le prefer pe cele de la Barilla. sosul il fac cu ce am prin casa. de data asta am pus:

- 3 cepe verzi
- 4 catei de usturoi
- 5 champignoane destul de mari
- un ardei rosu gras
- 1 ardei iute destul de mare, aproape ca un kapia
- 2 rosii
- o lingura sau doua de ulei de masline
- sare, piper, oregano

am fiert pastele (120 de grame) in apa cu sare si le-am pus la scurs, dar fara sa le spal. un prieten italian imi spunea odata ca e o crima sa speli pastele fierte, asa ca eu nu comit crime:)
pina au fiert ele, am pregatit sosul.



am taiat ceapa, usturoiul,ardeii, ciupercile si rosia decojita si le-am calit in putin ulei de masline. nu a fost nevoie sa pun apa, pentru ca ele lasa suficienta zeama. le-am adaugat pe masura ce le-am curatat si taiat, in aceasta ordine si le-am lasat sub capac vreo 20 de minute, sa se inmoaie si sa li se imbine aromele. apoi am adaugat cam o jumatate de cana de bulion de casa si am lasat sa mai fiarba impreuna vreo 5 minute.





am condimentat, am potrivit de gust, am turnat pastele peste sos si le-am mai lasat, pe foc, inca vreo 5-6 minute.






e un fel de mincare foarte simplu si usor de facut, dar, pe cit de simplu, pe atit de gustos.
desi in carte sunt permise 120 de grame de paste, ceea ce a rezultat mi-a ajuns pentru doua portii. asa ca ori impartim aceasta mincare cu cineva, ori punem intr-o cutiuta la congelator ceea ce ramine si o folosim in alta zi de carbohidrati in care nu avem timp, inspiratie sau ce altceva sa mincam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu