luni, 24 mai 2010

Pastă de linte

mine am zi de de fibre si mi-am pregatit o pasta de linte.
reteta e foarte simpla, se pregateste rapid si ingredientele pot fi inlocuite cu altele. eu am pus ce am avut prin casa si prin frigider. de data asta a fost asa:
- o jumatate de cana de linte galbena
- 2 cepe verzi
- 6 catei de usturoi
- 2 rosii
- o jumatate de ardei gras rosu
- un ardei iute
- o lingura de ulei de masline
- sare, zeama de lamiie, o jumatate de lingurita de vegeta




am spalat si am taiat marunt toate ingredientele, pe care le-am pus apoi la calit intr-o lingura de ulei de masline: ceapa, usturoiul (jumatate din cateii pregatiti), rosiile decojite, ardeii.



cind a scazut zeama de pe acest sos, am turnat pe el lintea, pe care in prealabil o spalasem si o tinusem in apa rece vreo 10 minute. am adaugat o cana (nu prea plina) cu apa, o lingurita de vegeta, sare, am potrivit de gust si am lasat sa fiarba inca vreo 20-25 de minute, pina nu a mai avut deloc apa.



am amestecat totul cu blenderul, am adaugat usturoiul ramas (pisat marunt) si zeama de lamiie.
eu maninc pastea aceasta pe o felie de piine integrala, cu ardei iute si cu rosii, dar pot sa o maninc si fara piine.
e buna si -detaliu important intr-o dieta- foarte satioasa.
recunosc ca inainte de a incepe dieta Rina n-am mai gatit linte, dar dupa ce am descoperit-o, mi-am gatit destul de des.
am facut-o si cu masline negre, si cu masline verzi, dar atunci nu am folosit ardei gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu