duminică, 30 mai 2010

Pui cu legume

pentru ca in ultimele doua saptamini am slabit mai lent, m-am gindit sa inlocuiesc ziua de azi, carbohidrati, cu o zi de proteine. nu am facut-o chiar de capul meu, am gasit acest sfat in carte si mi-am spus sa incerc. asa ca am improvizat ceva si iata ce a iesit:

am folosit:
- trei copanele
- 2 rosii
- un ardei gras verde
- un ardei iute
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- cam o lingura de unt (poate mai putin)
- sare, boia, cimbru
- o jumatate de pahar de vin alb
- o jumatate de mar




am spalat carnea, am curatat-o de piele, am crestat-o putin, ca sa se patrunda de condimente si ca sa se inmoaie mai repede. am condimentat cu sare, boia si cimbru si am lasat-o sa stea asa vreo 20 de minute, timp in care am pregatit vasul si legumele




am spalat, curatat si taiat legumele: ardeii, morcovii si rosiile decojite, apoi le-am asezat in vasul uns cu unt si le-am sarat putin. am uns putin carnea cu unt, am pus-o in acest culcus de legume, am impanat-o cu usturoi, am turnat vinul deasupra si am bagat-o la cuptor.



cind am scos vasul ca sa intorc carnea, mi-am amintit ca mi-a ramas o jumatate de mar de la micul dejun, asa ca l-am curatat, l-am taiat in felii subtiri si l-am aranjat peste legume, printre bucatile de carne



l-am mai lasat in cuptor vreo jumatate de ora, timp in care am mai intors o data carnea






la prinz am mincat doua pulpe cu garnitura de legume si o salata de cruditati.
puiul a iesit fraged si legumele au fost foarte gustoase. mi-a placut aceasta mincare in mod deosebit, o voi face mai des. gasesc ca aromele si gusturile s-au imbinat foarte armonios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu