miercuri, 4 august 2010

Un (alt)fel de sufleu

mi-a placut asa de mult omleta-sufleu, incit m-am gindit ca e o experienta pe care trebuie sa o diversific si sa o multiplic :)
am facut un ghiveci simplu pentru o masa de amidonuri. am pus la calit in ulei de masline (in aceasta ordine):trei cepe, trei catei de usturoi, trei ardei grasi, un ardei iute, cinci ciuperci champignon, trei rosii decojite. le-am taiat pe toate marunt si le-am lasat la calit pina cind a scazut zeama lasata de legume (cred ca dureaza vreo 30 de minute). am sarat, am pus putina nucsoara, frunze de patrunjel tocate marunt si am stins focul.

cam 2/3 din ce a rezultat am mincat la un prinz, cu piine prajita si restul l-am facut sufleu, exact cum am procedat cu vinetele data trecuta. am pus peste ghiveci doua galbenuse, apoi albusele batute spuma ferma, am amestecat incet, cu grija, am mai condimentat cu putina sare, piper alb, inca un pis de nucsoara si am lasat in cuptorul incins la 180 de grade, vreo 25-30 de minute.

absolut delicios.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu