sâmbătă, 7 august 2010

Coctail de legume la cuptor

atitea legume sunt vara si trebuie sa profitam de ele, de aromele, de savorile, de vitaminele lor.
ca sa nu ne plictisim, combinam, inventam, improvizam, imaginam combinatii noi.

de data aceasta, cind am pregatit legumele, n-am stiut exact ce va iesi, dar am fost sigura ca va fi ceva bun. si am avut dreptate :)

asadar, am folosit:

- doua vinete
- doi dovlecei
- noua ciuperci
- trei rosii
- trei catei de usturoi
- patru felii de cascaval
- o lingura de ulei de masline, nucsoara, sare, piper

am spalat legumele si am curatat dovleceii, vinetele, rosiile. am taiat dovleceii si vinetele rondele mai grosute, cam de 1 cm, apoi le-am copt pe gratarul electric.
puteam sa le prajesc intr-o tigaie de teflon, fara ulei, dar asa a mers mai repede.




apoi am pus pe gratar ciupercile, pe care le-am tamponat bine de apa, cu prosoape de hirtie.
am uns un vas de jena, am asezat ciupercile pe fundul lui, apoi le-am sarat si am pus usturoiul ras


am asezat, apoi, in straturi, vinetele, dovleceii si rosiile. am sarat fiecare strat si am presarat nucsoara peste rosii




am acoperit rosiile cu feliile de cascaval, am acoperit vasul cu o folie de aluminiu, apoi l-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade. am scos folia dupa vreo 20 de minute si am mai lasat vasul neacoperit, in cuptor, inca vreo 20



e o mincare foarte usoara, de vara. daca o dorim mai suculenta, putem praji legumele in putin ulei. daca vrem ca ciupercile sa fie mai moi, le putem fierbe vreo 20 de minute in apa sarata.



pentru ca am pus brinza deasupra, eu am considerat-o masa de proteine. daca renuntam la brinza, e masa de amidonuri.
dar cred ca e delicioasa oricum :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu