eu am avut asa:
- 2 bucati mari de praz
- 3 catei de usturoi
- unt - cam doua lingurite
- cimbru proaspat-2 crengute
- smintina dulce-vreo 40 ml
- vreo 30 de grame de parmezan si inca o bucatica de svaiter de 100 de grame, pe care am ras-o eu, pentru ca nu mi-a ajuns parmezanul
am spalat prazul si am pastrat partea alba si cea verde, fara frunze. l-am taiat in patru, pe lungime, apoi l-am taiat tot in bucati cam de 2,5-3 cm.
intr-o cratita am pus untul (am pastrat doar o bucatica pentru a unge vasul) sa se topeasca, apoi usturoiul ras si le-am lasat putin impreuna sa prinda usturoiul o culoare galbuie, apoi am pus frunzele de cimbru si prazul. le-am lasat sa se inabuse sub capac vreo 15 minute, pina scade zeama lasata de praz si se inmoaie el.
am stins focul si am adaugat smintina, apoi cascavalul ras. abia dupa aceea am potrivit de sare, pentru ca brinza e destul de sarata, trebuie sa tinem cont de lucrul acesta.
am uns un vas cu untul ramas, am asezat in el toata compozitia din cratita, am pus deasupra parmezanul si am bagat in cuptorul incins la 200 de grade.
am lasat pina cind s-a rumenit bine cascavalul, poate vreo 30 de minute.
l-am mincat simplu, fara piine si fara niciun alt acompaniament, pentru ca e delicios si e mare pacat sa ii strici gustul cu orice altceva. pentru mine a fost prea mult, dar nu cred ca inca o persoana s-ar fi saturat cu ce a ramas. pentru un prinz de doua persoane ar fi fost nevoie de trei bucati mari sau poate chiar patru mai mici. cred ca restul ingredientelor pot ramine in aceleasi cantitati sau poate un pic sporite.
in orice caz, la dieta, aceasta cantitate ajunge perfect pentru prinz si cina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu