joi, 26 august 2010

Paste cu vinete

am copt vinete pentru salata si mi s-a parut ca sunt prea multe. asa ca am scos din vinetele coapte ceea ce am considerat eu echivalentul unei vinete si am pregatit-o cu paste. marturisesc ca au fost delicioase si m-am intrebat cum de nu mi-a trecut mai repede prin minte sa fac combinatia asta.

am folosit asa:

- 2 cepe potrivite
- 2 catei de usturoi
- un gogosar, un ardei iute
- trei rosii
- 120 de grame de paste din griu dur
- sare, 2 linguri de ulei de masline, cimbru si tarhon proaspat


am copt vinata, am curatat-o, am lasat-o sa se scurga



am spalat ceapa, gogosarul, rosiile. am taiat marunt ceapa, gogosarul si ardeiul iute, am tocat usturoiul, am decojit rosiile si le-am taiat in cubulete mici.
am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet.

in timp ce fierbeau pastele, am pus la calit in uleiul de masline ceapa, usturoiul, gogosarul, ardeiul si rosiile (in aceasta ordine)




am lasat sa se caleasca sub capac vreo 15 minute, am condimentat si am adaugat vinata, pe care am tocat-o putin (nu prea tare, sa nu arata ca o pasta)



pastele fierte si strecurate le-am turnat in vas, am amestecat usor si le-am lasat pe foc vreo trei-patru minute, sa dea un clocot, sa se imbine aromele



am potrivit de gust, am adaugat frunzele si am stins focul.
a rezultat o mincare foarte gustoasa.
se poate adauga o cescuta de bulion inainte de a pune pastele, dar eu le-am vrut asa, cremoase, nu inecate in sos.



mi-a placut mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu