de obicei, pestele afumat nu il cumpar vidat, ci la kilogram. il gasim in supermarcheturi in acelasi loc cu pestele proaspat.
am folosit:
- 200 de grame de macrou afumat
- vreo 15 masline negre micute
- doua cepe rosii mici
- zeama de lamiie, o lingura de ulei de masline si putina sare (atentie, citeodata pestele afumat e foarte sarat, la fel si maslinele)
am inceput cu ceapa: am taiat-o solzi, am frecat-o putin cu sare si apoi am pus-o intr-un fel de marinada pe care am pregatit-o din ulei si lamiie. am lasat sosul acesta la frigider pina m-am ocupat de celelalte ingrdiente.
am indepartat pielita de pe peste (actiune foarte simpla, se desprinde aproape singura) si l-am taiat bucati. cu grija, pentru ca se sfarima usor.
am curatat maslinele de simburi si le-am taiat in fisii subtiri, apoi am amestecat totul: peste, marinada si masline.
le-am mincat cu rosie si cu piine integrala.
stiu ca in aceasta salata merg foarte bine si vreo doi cartofi fierti intregi si taiati in rondele, dar eu nu am combinat nici macar la mentinere proteinele cu legumele bogate in amidon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu