vineri, 20 august 2010

Dovlecei gratinati

da, un nou gratin, dar e cel mai simplu dintre toate. nu ma satur de dovlecei si tocmai de aceea incerc sa il folosesc in cele mai inedite combinatii.
la aceasta mincarica am folosit:

- un dovlecel mai marisor, subtire dar foarte lung, cam cit doi dovlecei obisnuiti
- 100 ml de smintina dulce
- 80 de grame de cascaval trapist pe care l-am ras eu
- sare, un pic de nucsoara pudra si o lingurita de unt pentru uns forma

am curatat dovlecelul, am scos miezul cu simburii, l-am spalat, l-am scurs bine si apoi l-am ras pe razatoarea mai mare, de mere. l-am sarat putin si l-am pus intr-o sita, ca sa i se scurga toata zeama.
am uns vasul de jena, am pus in el dovleceii si am turnat deasupra lor smintina amestecata cu cascavalul si cu nucsoara



l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200 de grade si l-am lasat vreo 20-25 de minute, pina a prins crusta aceea rosiatica frumoasa.



l-am mincat cu rosii, masline si ardei iute.



cantitatile nu sunt batute in cuie, eu am pus ce am avut prin casa si daca nu aveam simtina dulce, foloseam din cea fermentata, subtiata putin cu lapte. nici nucsoara nu e obligatorie, dar imi place mie si o am mereu la indemina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu