vineri, 18 iunie 2010

Arpacas cu ciuperci

pentru aceasta reteta am folosit:

- 2 cepe verzi, micute
- un usturoi verde
- 4 champignoane
- 2 ardei iuti
- o jumatate de ardei gras rosu
- frunze de patrunjel verde
- 200 de grame de arpacas
- 2 linguri de ulei de masline
- un cub de supa knorr concentrat de legume
- sare



























































am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat rondele (ceapa, usturoiul), fisii (ardeii), felii (ciupercile)
am pus 300 ml de apa sa fiarba cu cubul knorr pentru supa. am spalat arpacasul si l-am lasat in apa rece pina m-am ocupat de legume.


am pus la calit in ulei ceapa, usturoiul si ardeii.
dupa vreo 5 minute am adaugat ciupercile si le-am mai lasat pe foc vreo 10 minute.
le-am mutat intr-un vas pentru cuptor (incalzit le 165 de grade), am adaugat peste legume arpacasul bine scurs de apa, frunzele de patrunjel maruntite si supa, am condimentat, am avut grija sa fie totul bine amestecat, am acoperit vasul cu capacul sau si l-am dat la cuptor, unde l-am lasat cam o ora.


e gata cind scade toata supa si bobul de arpacas se desface.
inainte de a stinge cuptorul trebuie verificat arpacasul daca e fiert. daca nu, mai adaugam supa (sau apa, in cazul ca nu mai avem supa) si mai lasam in cuptorul cald cam 10 minute.


eu n-am avut de data aceasta supa de carne, dar daca aveam, nu faceam supa falsa. e mai gustos cu supa de casa, dar si asa a fost foarte bun.

a iesit multa mincare, pe care am impartit-o in doua, jumatate am pus la congelator pentru o alta zi.
am servit-o cu salata verde, dar nu mi-a trebuit piine, mi s-a parut foarte satioasa.
cred ca mincarea aceasta merge foarte bine si la prinzul din ziua de carbohidrati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu